Activitats d’oci

1. Poblat talaiòtic de Capocorb Vell


Cultura

Adreça:
MA-6014, Km. 23
Telèfon:
971 18 01 55

El conjunt prehistòric de Capocorb Vell, al sud de Llucmajor, és l'exponent més conegut de l'edat de bronze.Llucmajor megalític.

La cultura talaiòtica El megalitisme de les Illes Balears (taules, navetes, talaiots), és un fenomen amb característiques pròpies, que el converteixen en una manifestació particular denominada cultura talaiòtica, la qual es va desenvolupar a l'edat de bronze des dels darrers segles del II mil·lenni a.C. fins a la romanització. El seu nom deriva de talaiots, denominació popular que reberen les grans torres o talaies construïdes amb carreus ciclopis que protegien els poblats.

El talaiot és una mena de construcció feta amb pedra seca de mida grossa i formes diverses. L'estructura general d'un talaiot és la següent: una cambra central, un corredor d'accés i una columna (que de vegades pot faltar) per sostenir la coberta.Aquestes construccions de pedra varen ser utilitzades com a baluards defensius, com a talaies per al control visual d'un territori i com a centres públics de reunió a l'interior dels quals es duien a terme activitats de caire econòmic i polític.

La semblança dels talaiots amb els nurags de Sardenya i les torres de Còrsega ha fet aventurar la teoria que aquesta cultura tingué l'origen en l'arribada de gent d'aquelles illes. Poblat talaiòtic de Capocorb Vell(Monument historicoartístic nacional, 1931)El conjunt prehistòric de Capocorb Vell, al sud de Llucmajor, és l'exponent més conegut de l'edat de bronze. És un mite dins la investigació prehistòrica gràcies a la seva conservació, sens dubte deguda a la seva situació en l'àrea menys productiva del municipi i al fracàs dels projectes de creació d'una vila en el segle XIV i d?una vicaria parròquia en el XVII. Així mateix, cal destacar que és un dels primers indrets de l'illa que han estat excavats i estudiats, i també un dels més extensos.

Es troba sobre un terreny eminentment pla, a uns 100 m sobre el nivell de la mar. Està constituït per un nucli de tres talaiots circulars i dos de quadrats, a més de diverses construccions que els envolten i una sèrie de talaiots i altres tipus d'edificacions en la seva perifèria. Capocorb Vell és únic a la Mediterrània occidental.Poblat talaiòtic de Capocorb VellPMV 601-4, km 23Tel. 971 18 01 55Horario/ Horari/ Opening times: 10:00 : 16:30 hJueves cerrado/ Dijous tancat/Closed on thursday

Fuente y Foto: www.visitllucmajor.comPaste your AdWords Remarketing code here